Hassnain Ali

«Dette programmet skulle vise seg å være en gamechanger!»

 

Hvorfor valgte du å søke karriererådgivning?
Etter et par års opphold utenlands bestemte jeg meg for å vende hjem til Norge og prøve å søke meg tilbake i jobb. Jeg var veldig aktiv på finn.no og søkte disiplinert på alle mulige jobber. Det resulterte i en rekke intervjuer både i privat og offentlig sektor, men likevel uten hell. Jeg hadde arbeidserfaring fra noen av de mest ettertraktede teknologiselskaper innen petroleumsbransjen og merket jeg fikk komme til intervjuer, men så stoppet det allikevel opp underveis i prosessen. Det var en veldig uvant situasjon for min del, for jeg hadde aldri før opplevd vanskeligheter med å finne meg en jobb. Det var da jeg ble tipset fra noen i nettverket mitt om at karriereveiledningskurs kunne kanskje være noe for meg.

For å være ærlig kan vel si at jeg var en smule skeptisk til hvor mye nytt jeg ville lære gjennom programmet. For jeg var ivrig nok fra før og hadde allerede lest endel litteratur fra forskjellige karriereveiledere og gjort research på nettet. Men der tok jeg sannelig feil, for dette programmet skulle vise seg å være en gamechanger!

 

Hva var det mest utradisjonelle eller «annerledes tenkning» du lærte?
Selv om jeg vil si at jeg var en veldig aktiv jobbsøker og hadde jobbsøking som min heltidsjobb, så hadde jeg aldri sett på jobbsøkeprosess som en form for salgsprosess eller «kompetansesalg» som Vigdis kaller det. Det var helt unikt og ikke minst et veldig viktig perspektiv jeg lærte fra kurset. For i grunnen handler det hele om å analysere situasjonen akkurat som i en salgsprosess. Først trenger du som jobbsøker å kartlegge hvilke behov og utfordringer en arbeidsutlyser har og ønsker å løse med ansettelsen. For det er først da du er i best stand til å få frem din kompetanse og erfaringer på en overbevisende måte. Altså, det som også betegnes som ditt salgsargument eller USP (unique selling point).

 

Hvordan påvirket kunnskapen og metodene du fikk tilgang til deg videre i yrkeslivet?
Jeg vil hevde at kurset har bidratt til at jeg er en bedre og mer moden versjon av meg selv i yrkeslivet. Det er veldig ofte at jeg i min jobbhverdag får bruk for å selge mine ideer til enten kolleger, partnere eller kunder. Og jeg føler at mye av det jeg har lært på kurset også er anvendbart i slike sammenhenger. For om du skal selge inn enten din idé eller din kompetanse til noen, så innebærer begge deler nemlig at du presiserer overfor din motpart: «What’s in it for you?». Det er altså først når noen ser sin fordel at de kjøper ideen, eller kompetansen om du vil.

 

Hva har du hatt aller mest nytte av i etterkant?
Det er vanskelig å peke ut én ting , siden totaliteten i dette karrierekurset generelt sett har bidratt til å utvide min horisont. Jeg evner nå å sette min kunnskap, kompetanse og erfaringer i et større perspektiv. Noe som har ført til at jeg har oppdaget helt nye muligheter jeg ikke klarte å se før. Etter endt kurs lyktes jeg faktisk med å lande min første jobb som forretningsutvikler i et globalt produksjonsselskap til tross for at jeg ikke hadde tidligere kommersiell erfaring og kun hadde jobbet i rene tekniske og operasjonelle roller. Faktisk så har jeg i etterkant av kurset på frivillig basis hjulpet mange arbeidssøkere i mitt nettverk med karriereråd. Det har vært spesielt folk med minoritetsbakgrunn som har høyere utdannelse. Det varmer hjertet mitt å fortelle at flere av disse har kommet seg i gode jobber i attraktive selskaper, og de til gjengjeld er evig takknemlige

 

Hassnain Ali
Global Business Development
4Subsea

Se hva andre sier:

Hassnain Ali
Global Business Development, 4Subsea

«Dette programmet skulle vise seg å være en gamechanger!»

Les mer om Hassnain

Malin Medin
Tjenestedesigner, Sykehuspartner

«Dette kurset førte meg til drømmejobben!»

Les mer om Malin

Siri Straumsnes
Tjenestedesigner, Avinor Teknologi

«For meg ble dette også en effektiv trening i lederskap.»

Les mer om Siri

 

Tommy Carlsson 
Grûnder og daglig leder, TCpro AS

«Metodene i boken har ført meg fra arbeidsledighets-køen til eget selskap og millioninntekt.»

Les mer om Tommy

Troels Normann Mathisen 
Communication manager, Servi group

«Jeg kom inn i dette karriereendringsprogrammet demotivert og med bøyd hode og gikk ut rakrygget.»

Les mer om Troels

Ulrikke Thea Berg​ 
Seniorkonsulent, Oslo Kommune Kulturetaten

«Snu svaret til egen fordel!»

Les mer om Ulrikke