Troels Normann Mathisen

«Jeg kom inn i dette karriereendringsprogrammet demotivert og med bøyd hode og gikk ut rakrygget.»

 

Hva var grunnen til at du søkte karriereveiledning?
Etter en sykdomsperiode, klarte jeg ikke å selge meg selv. Jeg hadde søkt en del jobber uten å lykkes selv om min profesjon er kommunikasjon! Selv om jeg følte at jeg hadde mye å by på, innså at jeg trengte hjelp. Jeg fikk anbefalt dette kurset av en venninne som hadde fått god hjelp via prosessene hun var igjennom i denne tiden. Jeg ønsket rett og slett hjelp til å sortere meg selv. Jeg slet med å finne en rød tråd i min karriere, men det hadde jeg jo! Nå fikk jeg det systematisert

Vi lærte å selge oss selv uten å overselge.  Kartleggingsmatrisen var en super måte å grave i egen erfaring. Metodene førte til at jeg ble en racer til å tilpasse søknader basert på dette enkle verktøyet på grunn av den analytiske tilnærmingen. Det å gå analytisk til verks for å søke jobber var innertier. Jeg fikk også hjelp til å se på andre erfaringer/roller enn utdanning og jobb. For eksempel overføringskompetansen fra min rolle som elvepadleinstruktør. Da utførte jeg jo ledelse og undervisning, måtte beholde roen og fikk nytte av mine personlige egenskaper med å stå i en stresset situasjon og å ta kjappe beslutninger. Jeg gjorde folk trygge. Tidligere hadde jeg ikke tenkt på at det å lede folk i en slik situasjon var noe å dra fram for en arbeidsgiver.

 

Hva var det mest utradisjonelle eller «annerledes tenkning» du lærte?
Å gå utenfor boksen! Tørr å skille deg ut. Det å lage en salgspitch i søknaden i stedet for tradisjonelle søknader. Det å bruke salgsteorier, eller kamikaze-søknader, som jeg kaller det…det funka som juling.  Jeg hadde en hitrate på 50-60% til intervjuer. Jeg kom inn i dette karriereendringsprogrammet demotivert og med bøyd hode – og gikk ut rakrygget.

 

Hvordan påvirket kunnskapen og metodene du fikk tilgang til deg videre i yrkeslivet.
Dette opplegget førte til at jeg fikk drømmejobben! Jeg hadde aldri fått jobben som senior kommunikasjonsrådgiver i IKEA Norge uten kunnskapen fra kurset. Jeg hadde nok ikke søkt engang.  Det første jeg tenkte var at “denne jobben får jeg aldri!” Så kom jeg på at jeg tross alt hadde både kunnskapen og verktøyene som skulle til. Så selv om jeg tenkte at jeg høyst sannsynlig ikke fikk jobben, ville jeg søke som en test. Jeg gikk all in og gjorde det mest for gøy. Søknaden laget jeg som hjemmesiden til IKEA. Og det funka! Sjefen min på IKEA gikk rundt til hele kommunikasjonsavdelingen og viste fram søknaden – han fyren her skal begynne hos oss. Dette er et eksempel på en av tingene jeg lærte på kurset: Ikke skriv at du er kreativ. Vis det. Så da gjorde jeg det!

Du får ofte en haug med avslag rett i fleisen. Og det gir store muligheter for å knekke selvtilliten. Første jobben du søker på, får du antagelig ikke. Det å få hjelp til å riste av seg avslaget, ta til seg læring av det avslaget og komme seg videre, er gull. Prosessen med disse metodene og den personlige mentoringen, har skapt en drastisk kursendring i mitt liv.  Jeg hadde ikke hatt denne karrierereisen uten dette karriereendringsprogrammet.

 

Hva har du hatt aller mest nytte av i etterkant?
Jeg har blitt flinkere til å analysere søknader og trekke frem relevant erfaring til hver enkelt søknad jeg har søkt på. Jeg har nå et mer bevisst forhold til den kompetansen jeg faktisk har. Etter å ha sortert karrieren min, er det lettere å se det neste steget. Nå er jeg mer i stand til å kontrollere min karrieremessige utvikling. Og jeg har blitt flinkere til å selge inn kompetansen min. Jeg har fått et strategisk overblikk på egen karriere.

 

Troels Normann Mathisen
Communication manager
Servi group

Se hva andre sier:

Hassnain Ali
Global Business Development, 4Subsea

«Dette programmet skulle vise seg å være en gamechanger!»

Les mer om Hassnain

Malin Medin
Tjenestedesigner, Sykehuspartner

«Dette kurset førte meg til drømmejobben!»

Les mer om Malin

Siri Straumsnes
Tjenestedesigner, Avinor Teknologi

«For meg ble dette også en effektiv trening i lederskap.»

Les mer om Siri

 

Tommy Carlsson 
Grûnder og daglig leder, TCpro AS

«Metodene i boken har ført meg fra arbeidsledighets-køen til eget selskap og millioninntekt.»

Les mer om Tommy

Troels Normann Mathisen 
Communication manager, Servi group

«Jeg kom inn i dette karriereendringsprogrammet demotivert og med bøyd hode og gikk ut rakrygget.»

Les mer om Troels

Ulrikke Thea Berg​ 
Seniorkonsulent, Oslo Kommune Kulturetaten

«Snu svaret til egen fordel!»

Les mer om Ulrikke