Siri Straumsnes

«For meg ble dette også en effektiv trening i lederskap.»

 

Hva var grunnen til at du søkte karriereveiledning. Hva stoppet deg i yrkeslivet?
Jeg hadde hatt et engasjement, og etter dette startet jeg for meg selv. Men det var for ensomt, så jeg trengte noen som kunne støtte meg videre vei til en fast jobb.

 

Hva var det mest utradisjonelle eller «annerledes tenkning» du lærte?
Det var trygt at det lå en god struktur bak som ga mening. Jeg så at det var mange veier til Rom som jeg ikke hadde sett tidligere. At jeg kunne kombinere karriereendringsprogrammet med et kurs i prosjektledelse der viktigheten av å sette mål hadde mye fokus, var et stort pluss. Jeg ble enda bedre kjent med meg selv både gjennom JTI preferansetest og kunnskap om de andre 15 profilene som ligger bak Jungs typologi. Kompetansekartleggingen var en øyeåpner. Den gjorde meg bevisst på at jeg kunne mer enn jeg trodde.

Å se på meg selv som kompetanseselger var litt uvant, men etter hvert helt naturlig. Kombinasjonen av erkjennelsen av at det er helt nødvendig å være frempå i et arbeidsmarked der de færreste jobbene lyses ut og at vi lærte effektive metoder, var bra for meg. Det vanskeligste var å definere sterke og svake sider.

 

Hvordan påvirket det du lærte på kurset deg inn i yrkeslivet?
Når man lærer metoder for selvledelse, lærer man også mer om å lede andre. For meg ble dette også en effektiv trening i lederskap. Vi jobbet mye med kommunikasjonsstrategier, noe jeg har hatt stor nytte av i mange sammenhenger. CV-skriving og viktigheten av tilpasning ble ekstra nyttig siden jeg etter kurset bl.a. har jobbet som rekrutterer. Jeg lærte mye om å bygge gode team og min egen rolle i et team – jeg tar jo ofte en lederrolle. Jeg sitter generelt sett igjen med økt selvinnsikt. Dette økte sjansen til å få frem det mest relevante i mine jobbsøkprosesser.

 

Hva har du hatt aller mest nytte av i etterkant?
Helt klart tilpasning av CV og alt jeg måtte gjøre før dette, som å lese meg opp på virksomhetens hjemmeside, speile deres «stemme» kommunisert via stillingsannonse og hjemmeside, fremheve 2–3 av mine kompetanser som var MEST relevant for selskapet og å være bevisst på mine suksesshistorier. Det å lese mellom linjene i utlyste stillinger var en viktig lærdom, for her kunne jeg plukke opp informasjon om fremtidige stillinger før de ble utlyst. Og det å lage strategier for å ringe i forkant av at jeg sendte søknad.

 

Siri Straumsnes
Tjenestedesigner
Avinor Teknologi,

Se hva andre sier:

Hassnain Ali
Global Business Development, 4Subsea

«Dette programmet skulle vise seg å være en gamechanger!»

Les mer om Hassnain

Malin Medin
Tjenestedesigner, Sykehuspartner

«Dette kurset førte meg til drømmejobben!»

Les mer om Malin

Siri Straumsnes
Tjenestedesigner, Avinor Teknologi

«For meg ble dette også en effektiv trening i lederskap.»

Les mer om Siri

 

Tommy Carlsson 
Grûnder og daglig leder, TCpro AS

«Metodene i boken har ført meg fra arbeidsledighets-køen til eget selskap og millioninntekt.»

Les mer om Tommy

Troels Normann Mathisen 
Communication manager, Servi group

«Jeg kom inn i dette karriereendringsprogrammet demotivert og med bøyd hode og gikk ut rakrygget.»

Les mer om Troels

Ulrikke Thea Berg​ 
Seniorkonsulent, Oslo Kommune Kulturetaten

«Snu svaret til egen fordel!»

Les mer om Ulrikke