Ulrikke Thea Berg

«Snu svaret til egen fordel!»

 

Hva var grunnen til at du søkte karriereveiledning? Hva var endringen du ønsket i yrkeslivet?
Grunnen til at jeg søkte karriereveiledning var fordi jeg trengte hjelp til å gjøre meg selv attraktiv for jobbmarkedet, og i prosessen ble jeg mer attraktiv for meg selv. Jeg hadde vært på samme sted i over 10 år, rett ut av hovedfaget, og manglet verktøyene til å løfte mine skills, mine unike salgspunkt, og gjøre det aktuelt i flere jobbsammenhenger.

 

Hva var det mest utradisjonelle eller «annerledes tenkning» du lærte?
Jeg registrerte fort, med en viss lettelse, betydningen av å være genuin og autentisk, for i kurset lærte vi å vise oss fra vår mest personlige side i det vi snakker om det som betyr noe for oss i faglig eller personlig sammenheng. Det personlige engasjementet er et redskap for å kommunisere våre beste egenskaper, i tillegg til at det skaper kontakt. Kontakt er viktig for å delegere og utøve saklighet og særdeles viktig i min rolle som formidler av kunst og kultur.
Hva som kan skille meg ut positivt i en jobbsøkprosess, unique selling points, var viktig lærdom.

 

Hvordan påvirket kunnskapen og metodene du fikk tilgang til deg videre i yrkeslivet?
Jeg fikk bekreftet at det kan lønne seg å tenke utradisjonelt. Et konkret eksempel på dette har jeg fra egen erfaring: Jeg ble innstilt som nummer to på en jobb jeg søkte innen kommunikasjon. Da kontaktpersonen for stillingen skulle ut i svangerskapspermisjon, sendte jeg en melding der jeg ønsket lykke til og nyt tiden. Det var ingen baktanke fra min side, men tilfeldigvis viste det seg at den som ble ansatt valgte å slutte og stillingen var ledig. Så da ble jeg tilbudt stillingen, og det har vært en viktig stepping stone videre i yrkeslivet.

 

Hva har du hatt aller mest nytte av i etterkant?
I intervjuer så vel som i direkte formidling til grupper, har jeg hatt stort utbytte av grepet om å snu svaret til egen fordel. I situasjoner jeg ikke kan svaret, kan jeg med overbevisning fortelle om andre ting som er kanskje er litt på siden av det det blir spurt om, men som likevel er relevant. Metoden åpner opp for at jeg kan bidra inn med litt annen informasjon, som gir et annet perspektiv og innblikk i en situasjon. Jeg får ofte høre at det er en positiv egenskap. Min faglige bakgrunn er humaniora, med språk og kunsthistorie. At jeg nå jobber i Kulturetaten i Oslo, innenfor aktuelle fagfelt og med dyktige og inspirerende kolleger, er jeg glad og takknemlig for. Verktøyskrinet som jeg fikk med meg på kurset, gjør at jeg også vet at jeg har viktig kompetanse som bidrar positivt med å påvirke og forbedre feltet jeg jobber med.

 

Ulrikke Thea Berg
Seniorkonsulent
Oslo Kommune Kulturetaten:

Se hva andre sier:

Hassnain Ali
Global Business Development, 4Subsea

«Dette programmet skulle vise seg å være en gamechanger!»

Les mer om Hassnain

Malin Medin
Tjenestedesigner, Sykehuspartner

«Dette kurset førte meg til drømmejobben!»

Les mer om Malin

Siri Straumsnes
Tjenestedesigner, Avinor Teknologi

«For meg ble dette også en effektiv trening i lederskap.»

Les mer om Siri

 

Tommy Carlsson 
Grûnder og daglig leder, TCpro AS

«Metodene i boken har ført meg fra arbeidsledighets-køen til eget selskap og millioninntekt.»

Les mer om Tommy

Troels Normann Mathisen 
Communication manager, Servi group

«Jeg kom inn i dette karriereendringsprogrammet demotivert og med bøyd hode og gikk ut rakrygget.»

Les mer om Troels

Ulrikke Thea Berg​ 
Seniorkonsulent, Oslo Kommune Kulturetaten

«Snu svaret til egen fordel!»

Les mer om Ulrikke